Atenció al client: 973750173

Mones de Pasqua

Mones de Pasqua

La paraula mona prové del mot àrab munna, que significa regal.
La tradició de la mona de Pasqua està documentada al Costumari Català de Joan Amades des del segle XV. Des del seu origen, la mona ha estat el regal que feien els padrins als seus fillols el Diumenge de Pascua, quan finalitza la Setmana Santa i a la Quaresma.
Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, la coca de Pascua, al damunt de la qual es posaven els ous, tants ous com anys tenia el fillol o la fillola, fins a un màxim de tretze. Els flequers i passtissers han estat els principals precursors de que les mones actuals perdin la seva senzillesa inicial i la seva presentació s’ha enriquit i poden portar diversos ornaments de sucre caramel·litzat, crocant, confitures, ametlles ensucrades, anissos i, naturalment, els ous o grans figures de xocolata.

germansribes_monadepasqua_noticies

A la Pastisseria Germans Ribes portem la tradició fins la teva taula i t’oferim tot un seguit de mones artesanals elaborades amb els millors ingredients. Per adornar-les pots escollir entre una gran varietat de figuretes de xocolata que hem estat elaborant artesanalment al nostre obrador. També pots fer-nos el teu encàrreg especial.